szerző:
hvg.hu

A Facebook szokásos éves fejlesztői konferenciáján, az F8-on jelentették be: megjelent a közösségi oldal virtuális világa, ahol egy VR-szemüveggel új dimenzióba kerül a kapcsolattartás szeretteinkkel.

Facebook Spaces lett a neve annak a szolgáltatásnak, amelynek első, még megjelenés előtti bemutatóján Mark Zuckerberg két barátjával csöppent bele a közösségi oldal virtuális valóságába. Nagyon szórakoztató és bámulatos demó volt, most pedig a Facebook szokásos éves fejlesztői konferenciáján, az F8-on megjelent a jövőbe mutató újdonság: az Oculus Rift VR-szemüveggel már használható a béta változat.

Az ingyenes szolgáltatással facebookos profilunkat felhasználva válogathatunk a profilképeinkből, amelyek alapján létrejön az avatarunk. Ez a figura lesz a virtuális megjelenésünk, amit később a szemünk színétől kezdve a frizuráig több téren is alakíthatunk.

Ezután már kezdeményezhetünk is virtuális beszélgetéseket, amelyek több funkciónak köszönhetően sokkal élvezetesebbek, mint egy átlagos Skype-hívás. Például mert a világ bármely pontja lehet a virtuális találka helyszíne – a lakásunktól kezdve egy trópusi turistaparadicsomon keresztül a Marsig tényleg bármi.

A minket körülvevő (virtuális) tárgyak is változtathatók, hiszen a rajzolás itt 3D-nyomtatásnak tűnik, megfoghatók az alakzatok, így nagyon kreatív módon alakítható a beszélgetés környezete. A társalgásba olyanok is bevonhatók, akiknek nincs VR-szemüvege, hiszen messengeres videóhívással is lehet csatlakozni. YouTube-videókkal házimozi is lehet a program, na és persze szelfizni is lehet virtuális szelfibottal, majd az emléket valóságos fotóként a sima Facebookon megosztani.

Az avatarok az emberekhez hasonlóan mozognak, az arckifejezéseket is jól illusztrálja, és vélhetően az évek előrehaladtával ezt a szolgáltatást egyre élethűbbé tudják majd varázsolni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!