szerző:
hvg.hu

Ideje, hogy a HTC kirukkoljon valami különlegességgel, legalábbis ha vissza akar kapaszkodni a legjobbak közé. Küszöbön álló új telefonja valami egészen egyedit hozhat.

Hónapok óta rebesgetik, hogy áprilisra vagy májusra várható az új HTC-csúcstelefon (a vélhetően rá vonatkozó benchmark is kiszivárgott már). Nos, mostanra megvan a megjelenési dátum: a Twitterre kikerült poszt eloszlatja a kételyeket, május 16-án fogja bemutatni a HTC az új csúcstelefont, a HTC U-t.

Bár a Twitterre felkerült videó igen rövid, annyi azért kiderül belőle, hogy a készülék nagyon vékony lesz, és egy pillanatig egy igazán különleges megoldás is felvillan, az oldalára gyakorolt nyomással lehet előcsalogatni bizonyos funkciókat. Edge Sense az új technológia neve, és a HTC U-ban vetik be először. A fém keretben érzékelők lesznek, és a felhasználók tehát azzal tudnak majd indítani bizonyos funkciókat (például zenelejátszás), hogy gyengéden megnyomják a telefon keretét, illetve hogy csúsztatják rajta a kezüket.

©

Jelenleg annyi sejthető a telefonról, hogy 5,5”-es QHD kijelzővel érkezik, megkapja a Qualcomm legújabb processzorát (Snapdragon 835), modelltől függően 4, illetve 6 GB-nyi lesz a RAM-ja és 64/128 GB a belső tárhely. A hátoldalra 12 MP-es kamera kerül, előre pedig, meglepő módon, egy 16 MP-es modul. 3000 mAh-s akkut kap, és nem lesz rajta fejhallgató-csatlakozó.

Ha máskor is tudni szeretne a legérdekesebb új készülékekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!