szerző:
hvg.hu

Újabb céget vádoltak meg azzal, hogy kémkedett a felhasználók után, és értékesítette a megszerzett információkat.

Egy chicagói szövetségi bíróság előtt van már az a panasz, amely a jó nevű, többek között vezeték nélküli fejhallgatókat gyártó Bose céget perelné több millió dollárra. A vád szerint a gyártó a Bose Connect appon keresztül kémkedik a felhasználók után, és a megszerzett adatokat értékesíti.

Az appot, amely iOS-re és Androidra egyaránt elérhető, párosítani kell a fejhallgatóval a későbbi szoftverfrissítések érdekében. A Bose kifejezetten ajánlja a használatát, hogy a lehető legtöbbet lehessen kihozni a fejhallgatóból. Az app használatakor azonban olyan adatokat kell megadni, mint a név, az e-mail-cím és a fejhallgató sorozatszáma, sőt később állítólag ezen az appon keresztül jut a Bose olyan információkhoz, hogy milyen zenéket hallgatnak a felhasználók.

©

Azzal gyanúsítják a Bose-t, hogy a rendelkezésére álló információkat pénzért értékesíti marketing-kutatások céljaira, illetve olyan szolgáltatásoknak küldi el, amelyek azután bárkinek kiadják azokat. A gyártó egyelőre még nem adott ki hivatalos közleményt az üggyel kapcsolatban.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!