szerző:
hvg.hu

A ZeTime nevű eszközt nemcsak a hagyományos, de az okosóra kedvelői is szeretni fogják, a tervezők ugyanis egyesítették a két időmérő szerkezet legjobb tulajdonságait.

Az okosórák egyik legnagyobb hátránya, hogy kompromisszumot kell kötni velük: vagy folyamatosan mutatják az időt, de akkor gyorsan lemerülnek, vagy automatikusan kikapcsol a kijelző, akkor viszont nem olyan kényelmesek, mint analóg társiak, rázogatni kell őket, hogy lássunk rajtuk valamit.

A svájci MyKronoz nevű cég előállt az arany középúttal: a ZeTime egy olyan okosóra, amit mechanikus szerkezettel is elláttak. Az időt két teljesen hagyományos mutató (is) kijelzi, a mögöttük lévő számlap pedig egy 1,4 colos színes kijelző.

©

A készülék képes megjeleníteni a mobilról érkező értesítéseket, az üzenetküldő alkalmazások és az emailek szövegeit. Aktivitásmérőként is funkcionál, alvás, mozgást és pulzust is mér, mindeközben 3 méterig vízálló. (Ami praktikusan annyit jelent, hogy csak óvosan.)

©

A ZeTime egy 200 mAh-s akkumulátort kapott, ami az okos funkciók mellett, azt mondják, három napig képes ellátni az órát. De ha teljesen ki is fogy a szufla, az óra óra marad, a mechanikus mutatókról ugyanis továbbra is leolvasható az idő.

A gyártó Kicksarteren gyűjti az előrendeléseket az órára. Bár még több mint 6 nap van hátra a projekt zárásáig, már 16 ezernél is több megrendelést kaptak, több mint 3 millió dollár értékben. Az okosóráért legkevesebb 139 dollárt (kb. 39 ezer forint) kell fizetni, a szállítást 2017 szeptemberére ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!