szerző:
hvg.hu

A Bridgestone nemrég kifejlesztette a levegő nélküli gumit, így többé nem lesz szükség pumpára, és a defekt miatt sem kell majd aggódni.

Kevés annál bosszantóbb dolog létezik egy kerékpáros számára, mint amikor induláskor észreveszi, hogy lapos a kerék. A pumpálás ugyan segíthet rajta, de ha az abroncs defektet kapott, akkor nem sokat ér a dolog. A Bridgestone azonban egy olyan abroncsot mutatott be, amivel nyugodtan elfelejthetjük nemcsak a defektet, de a pumpálást is.

©

A cég eredetileg még 2011-ben, katonai járművek számára mutatta be az újfajta gumik prototípusát, amiben levegő helyett strapabíró műanyag gyantát használnak. A Designboom szerint a Bridgestone most az utolsó simításokat végzi a technológia kerékpárokra szabott verzióján.

A fejlesztés legnagyobb előnye, hogy a gumi sosem lesz lapos, így nem kell attól tartani, hogy egy menet közbeni defekt miatt hazáig kell majd tolni a kerékpárt. És az sem jelent gondot, ha nincs nálunk a biciklipumpa, levegő híjján ugyanis lapos sem lesz a kerék.

©

A tervek szerint a Bridgestone 2019-ben dobja majd piacra a szokatlan technológiát használó fejlesztését.

Ha értesülni szeretne az újfajta kerékpárgumik megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!