Balogh Csaba
Balogh Csaba

A márka eddigi kínálatában újdonságot jelentő számítástechnikai kategóriát, annak első tagjaként pedig egy dizájnerlaptot mutatott be a Lisszabonban zajló IFA 2017 sajtókonferencián a Porsche Design. Ennek apropója, hogy a gépet a napokban kezdik el árulni.

Az óra, napszemüveg, toll, futócipő és okostelefon után a számítástechnika területére is belép a megjelenésben és életérzésben az autómárkához kapcsolható termékeket összefogó Porsche Design. Az új termékkategória első tagja egy olyan laptopból tabletté alakítható készülék, amelynek nem csak lehúzható a billentyűzet részről a képernyője, hanem rajta hagyva (közel) 360 fokban átforgatható is. Külön-külön mindkét megoldásra rengeteg példa van már, de a német tervezők szerint ők az elsők, akik mindkét megoldást kínálják egy gépben.

©

Az összecsukva 16 mm-nél is vékonyabb, Porsche Design Book One névre hallgató készüléket szétnyitva egy 13,3 hüvelykes, 3200x1800 pixeles (QHD), érintéssel is vezérelhető képernyő kerül elő. Aki nem hagyományos formában szeretné használni, az a monitor paneljét le is emelheti, vagy ha úgy kényelmesebb, körbe is forgathatja. Ez utóbbi megoldáshoz eddig a Microsoft Surface Bookjában található forgatómechanikát tartottuk a legszebbnek, de tény, hogy a PD Book One-hoz sikerült hasonlóan elegánsat alkotni.

A kategóriájához illően az Intel i7-es processzoraival (2,70 GHz/3,50 GHz), 16 GB RAM memóriával és 512 GB-os SSD tárhellyel szerelt gép a gyártó ígérete szerint "normál használat mellett" 14 órán át bírja egy töltéssel. (Mint az bebizonyosodott, ezt az adatot az Apple-n kívül minden más gyártónál érdemes nem elhinni.) Nulláról 100 százalékra feltölteni 2 óra alatt lehet.

A windows 10-es Porsche Design Book One egyébként nem csak megjelenésének eleganciájában, hanem árazásában is hasonlít a márka autóihoz: a gép sokaknak tetszhet, de csak kevesen tudják kifizetni. A még áprilisban, azaz napokon belül megjelenő, a szeptemberi IFA szakkiállításon is feltűnő notebook ára 2795 euró, ami 877 ezer forintot jelent.

Ha tudni szeretne az laptopokról, a legérdekesebb újdonságokért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Balogh Csaba Tech

Kiderült, mi lehet izgalmas szeptember elején Berlinben, jön az IFA 2017

Külön teret szentelnek az innovációnak, az eddiginél nagyobb területen állítanak majd ki a márkák, a startupokat befektetőkhöz, a gyártókat pedig beszállítókhoz próbálják majd juttatni – nem kis tervekkel vágnak neki az IFA 2017 szervezői az idei berlini szakkiállításnak.