szerző:
hvg.hu

Azt hihetnénk, hogy a Samsung egy életre megtanulta azt a leckét, amit a Note7 akkumulátora adott fel neki, most viszont úgy tűnik, nem változtatott sokat rajta a Galaxy S8+-nál.

Az iFixit csapata rendre darabjaira szedi az új csúcstelefonokat, elsősorban azért, hogy a javíthatóságukat vizsgálja, persze a darabokra szedés során sok belső titok is kiderül. Így tettek a Galaxy S8+-szal is, és meglepő felfedezést tettek az akkumulátorával kapcsolatban. A készülékbe gyakorlatilag ugyanolyan (méretre, kapacitásra egyező) akkumulátor került, mint a Note7-be, ráadásul a csapatnál lévő egységé a Samsung SDI-től érkezett. Nem találtak különösebb változást az elhelyezésben, a tervezésben, a térközben, holott az iFixitnél úgy gondolták, a Note7-fiaskó után drámai lesz a változás.

A Samsung bízik abban, hogy – nyolclépéses minőségbiztosításának köszönhetően – nem lesz gond, ezt támasztja alá, hogy jól a helyére ragasztották az akkut, amelyet így igazán nehéz lesz eltávolítani, javítani. Reméljük, hogy a dél-koreai gyártó tudja, mit csinál, mert egy újabb akkumulátorprobléma akár végzetes lehet okostelefonos üzletágára.

©

Az iFixit szétbontásos vizsgálatánál a maximálisan kapható 10 pontból (legkönnyebb javíthatóság) csupán négy pontot kapott a készülék. Ez persze nem meglepő, nem valószínű, hogy a gyártó azt szeretné, ha a felhasználók maguk állnának neki javítani a telefonjukat.

Bár egyelőre még nem kapni az új Galaxykat, mi már leteszteltük, itt olvashatják el tapasztalatainkat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!