szerző:
hvg.hu

Csak ide kell kattintania, és máris játszhat egy igazi klasszikussal: a Tomb Raider első, 21 évvel ezelőtti változatához böngészős verzió készült.

A videojátéko világának egyik meghatározó szériája, a Tomb Raider két évtizede indult hódító útjára. 1996-ot írtunk, akkor a Sega Saturn és a PlayStation mellett nem Windowsra, hanem DOS rendszerre adták ki Lara Craft első kalandját. Ezt viheti végig az OpenLara oldalon – semmit nem kell telepítenie, csak nyissa meg az oldalt a böngészőben, és már mehet is a játék.

Az 1996-os játékot irányító billentyűparancsok a megjelenő kép alatt láthatók, ha pedig megjegyezte vagy felidézte őket, akkor az Alt + Enter kombinációval teljes képernyőn folytatódhat a régi kaland.

Mellé ajánljuk egy korábbi összeállításunkat, hiszen további 13 klasszikus játékhoz találtunk böngészős változatot, itt megtalálja hozzájuk a linkeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!