szerző:
hvg.hu

Új streaming zeneszolgáltatás indulása van a láthatáron, ugyanis az eddig MP3-gyilkosként emlegetett, kiváló hangminőséggel próbálkozó projekt vezetői döntöttek: Xstream néven a Spotify és az Apple Music babérjaira törnek.

Egyszerre volt nagyon izgalmas és – utólag – peches, hogy 2014-ben óriási sikerrel gyűjtöttek pénzt egy MP3-gyilkosnak becézett zenelejátszóra. A szokásosnál sokkal jobb hangminőséget kínáló projekt vezetői ehhez egy zenevásárlási lehetőséget is adtak, de ez még inkább rosszkor volt jó (?) ötlet, hiszen az utóbbi három év a streaming zeneszolgáltatásoké volt, így a Pono nem is tudott labdába rúgni a piacon.

Most az említett nagyágyúk babérjaira törne a cég, és Xstream néven hamarosan streaming zeneszolgáltatást indítanak – írja a The Verge. A havidíja, pontos indulási ideje és kínálata még nem ismert, az viszont igen, hogy a lehető legjobb hangminőséggel tűnnének ki a versenytársak közül. (Jelenleg a Tidal dicsekszik ezzel.)

Persze simán előfordulhat, hogy ez az időzítés sem lesz szerencsés, hiszen a Spotify és az Apple Music szinte letarolta a piacot.

Ha értesülni szeretne az új zeneszolgáltatás indulásáról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.