szerző:
hvg.hu

Ma már viccesnek hat, hogy három évtizede mennyire realisztikusnak írták le a kritikák az autós játékokat. Az élmény óriási lehetett, de azért ha megnézzük, hogy ma milyen egy autószimulátor, abban talán kiegyezhetünk, hogy nagyot lépett előre a videójátékok világa.

A Donut Media, amely mindig eredeti ötletekkel jelentkezik – legutóbb például egy Formula-autót raktak ki egy főútra, hogy mennyi idő alatt kap parkolási büntetést – most egy másik kreatív ötlettel állt elő.

Előszedték az elmúlt 34 év autós videójátékait, az első 1983-ból való, és egy klipbe összevágták, hogyan fejlődött, lett egyre komplexebb mind játékmenetben, mind grafikában az egész műfaj.

Az első ilyen játék a Chequered Flag (Kockás zászló) volt, amelyben összesen három autó ment, három pályán. Hát, a mai VR-szemüvegekkel kiegészített és videószkennelt pályáival eléggé más már minden, valóban.

Persze a lista korántsem teljes, egy válogatás mint olyan, mindig megkérdőjelezhető, miért pont ez, vagy az szerepel benne, de a fejlődési lépcsőket szépen szemlélteti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!