szerző:
hvg.hu

Mostantól iPhone-okra és androidos készülékekre is elérhető a Google Maps eddigi egyik leghasznosabb funkciója.

Korábban már beszámoltunk a Google Mapsben érlelődő egyik fontos új funkcióról, amely akkor még béta állapotban volt. Ennek köszönhetően egyszerű lesz megtalálni parkoló autónkat, ugyanis a Maps ezt is észben tartja.

A funkció, adta hírül a Google, most már éles, mind az iOS-es, mind az androidos készülékeken használható. Ez utóbbiakon egyszerűen meg kell érinteni a tartózkodási helyünket szimbolizáló kék pöttyöt, majd rá kell kattintani a parkolás mentésére, hogy hozzáadjuk parkolási helyünket a térképhez.

©

Egy kis címkét fogunk látni a térképen, ahol parkolunk, és ha ezt megérintjük, akkor egy adatlap is felbukkan, amelyre megjegyzéseket írhatunk a parkolásunkkal kapcsolatban, például hogy a parkolóház hányas szintjén állunk. Képet is készíthetünk a parkolási helyről, sőt a barátainknak is elküldhetjük parkolási helyzetünket. Ha szükséges, azt is megadhatjuk, mikor jár le a parkolási idő, ezt megelőzően 15 perccel ugyanis figyelmeztetést kapunk.

iPhone-okon is hasonló a folyamat, a kék pötty megérintése után a parkolási helyet beállító feliratra kell kattintani, a többi már hasonlóan megy, mint az Androidnál. Mindez jó kiegészítés az automatikus parkolásfelismeréshez, amely már elérhető a platformon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!