szerző:
hvg.hu

Míg egyfelől a világ megőrül a nagykijelzős okostelefonokért, addig vannak olyanok, akik szerint a másik véglet is életképes lehet. És nem is tévednek nagyot.

Nagy sikerrel gyűjti a pénzt a Kickstarteren egy tényleg pici (9,2 x,4,3 x 1,3 centis) androidos okostelefon, a Jellynek mindössze 2,45”-es a kijelzője. Ráadásul miközben sok androidos készülék csak ácsingózik a Google legfrissebb operációs rendszerére, addig ez a 4G telefon már az Android 7.0 Nougatot futtatja. Tényleg elfér egy tenyérben, így nem túlzás az a szlogen, hogy ez a telefon akár zsebben is tartható.

©

Kétféle változata van, a Jelly és a Jelly Pro. Mindkettőben 1,1 GHz-es négymagos processzor dolgozik, azonban a Jellyben csak 1 GB a RAM (és 16 GB a belső tárhely), míg a Jelly Pro 2 GB RAM-ot és 32 GB natív tárhelyet kapott. A kamerák megegyeznek, a hátoldali 8 MP-es, a frontoldali modul pedig 2 MP-es. Az akkujuk 950 mAh-s, ami így nem tűnik túl soknak, azonban a telefon, illetve a kijelző mérete miatt akár három napig is bírják egy feltöltéssel.

A Jelly fehér, fekete és kék színben érkezik. A korai támogatók az alapmodellt 69 dollárért (körülbelül 20 ezer forintért), míg a nagyobb testvért 95 dollárért (27 ezer forintért) kaphatják meg a Kickstarterről. A szállítás augusztusra várható.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!