szerző:
hvg.hu

Több mint másfél évtizedes múltra tekinthet vissza a The Sims játék, amelyben virtuális emberkék (a simek) életét lehetett irányítani. Ha szerette a PC-s változatot, hamarosan a mobilján is hasonló élménnyel találkozhat.

A „minden idők legkeresettebb” játéka megtisztelő címet elért The Simsnek már számos változata/folytatása jelent meg, miközben felhasználók milliói rajongtak az eredeti PC-s verzióért. Számukra lehet csak igazán jó hír a játékot forgalmazó Electronic Arts (EA) bejelentése, miszerint iOS-re és Androidra egyaránt elérhető lesz az eredeti The Sims játék.

©

A lényeg ezúttal az eredeti szócskán van, ugyanis a simek már korábban is megjelentek a mobilokon, ott volt a The Sims FreePlay mobiljáték, és egy darabig facebookos játék is volt, a The Sims Social. Mindkét játék jelentősen eltért az eredetitől, a mostani újdonság, a The Sims Mobile viszont a korábbi élményt hozná vissza.

©

A játékosok saját simeket teremthetnek, kedvükre formálhatják, otthont építhetnek nekik, és a simek kapcsolatba is kerülhetnek egymással, miközben folyik a mindennapi életük, éppúgy, mint egykor a PC-n. A The Verge úgy tudja, hogy Brazíliában már megjelent a játék, azonban az EA honlapján a nem túl informatív „hamarosan érkezik” ígéret érhető el.

Ha értesülni szeretne róla, amikor nálunk is elérhetővé válik a játék, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!