szerző:
hvg.hu

Míg a mai csúcstelefonok többsége megelégszik 4 GB-nyi RAM-mal, addig vannak olyan gyártók, akik ennek a dupláját tartják ideálisnak.

Ha hinni lehet egy, a kínai közösségi oldalon, a Weibón megjelent képnek, akkor újabb okostelefon érkezhet a 8 GB RAM-mal felruházott eszközök nem túl népes világába. Az első ilyen telefon a Zenfone AR volt, és állítólag küszöbön a LeEco Le2S nevű készülék is. (Mielőtt még valaki elájulna a hatalmas mennyiségű RAM-ról hallva, figyelmébe ajánljuk azt a véleményt, amely szerint a felhasználói élmény nem is annyira a RAM mennyiségétől, mint inkább a szoftverektől és a szoftveroptimalizációtól függ.)

©

A mostani Weibo-poszt szerint az újabb aspiráns a Nubia Z17 lenne, amiben az az érdekes, hogy a ZTE épp a múlt hónapban adta ki a Nubia Z17 Minit, és szokatlan, hogy előbb jelenik meg egy készülék mini változata, és csak utána a standard méretű. A közösségi oldalon a ZTE belső oldaláról jelent meg egy kép, amelyből az derül ki, hogy Z17 ugyan 6 GB RAM-mal érkezne, de lenne 8 GB-os opció is. A belső tárhely alapból 128 GB. A készülék formája is szemügyre vehető: különbözik kicsit a Z17 Minitől, és a kijelző oldalsó éltől oldalsó élig tartana.

A hátoldalára dupla kamera kerülne, és itt kapna helyett az ujjlenyomat-olvasó is. Három színben (szürke, kék, arany) érkezne, azonban szokás szerint csak Kínába.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!