szerző:
hvg.hu

Új formában térhetnek vissza a zsebszörnyek az okostelefonokra, hogy újabb világőrületet keltsenek.

Bár sem a Pokémon Company, sem a Nintendo nem erősítette meg hivatalosan, a legújabb, tűzhöz közeli forrásokra hivatkozó hírek szerint Pokémon gyűjtőkártyák találhatják meg az utat az okostelefonokra.

Az már korábban is kiderült, hogy a fizikai kártyajátékok sikeresen adaptálhatók a digitális világba, így nincs okunk kételkedni abban, hogy a Pokémonnál ne lenne ez így. Az Ubergizmo által idézett Wall Street Journal jelentés szerint a Pokémon Company is részt vesz a fejlesztésben, azonban arról, hogy konkrétan milyen lesz az új játék, egyelőre egymásnak ellentmondó értesüléseket lehet hallani. Van, aki szerint hasonló lehet az eredeti fizikai változathoz (példaként a Magic: The Gatheringet hozzák fel), mások viszont inkább a Blizzard Heartstone-jához hasonlítják. Egyébként létezik már Pokémon kártyajáték Androidra és iOS-re is, de természetesen most valami egészen másról lenne szó.

A Pokémon Company szóvivője nem kommentálta az értesüléseket. Mindeközben arról is érkezett hír, hogy a Nintendo a nagysikerű Legend of Zelda játék mobilváltozatát tervezi, és még ebben az évben kiadná.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!