szerző:
hvg.hu

Nemcsak a Windows, hanem az Apple operációs rendszerei is támadhatók. Nagy szoftverfrissítést adott ki az Apple.

Nem biztos, hogy igaza van annak az Apple felhasználónak, aki most nyugodtan hátradől, mondván, az ő rendszerét nem érheti olyan támadás, mint a Windowst, utalva a WannaCryra (erről, a talán eddigi legsúlyosabb Windows-támadásról ezt a linket követve olvashatnak részleteket).

Az igazság viszont az, hogy nemcsak a Windows, hanem az Apple-termékek is sebezhetők, ezek sem immunisak a hacker-támadásokkal, malware-fertőzésekkel szemben, legyen szó Macről, iPhone.ról, iPad-ről Apple Watchról.

Az Apple épp a napokban adott ki egy nagy szoftverfrissítést az iOS-re, a macOS-re, a Safarira, a tvOS-re, az iCloudra, az iTunesra és a watchOS-re – 67 egyedi sebezhetőséget foltozott be, amelyek többek között lehetőséget adtak (volna) a támadóknak távoli kódfuttatásra a kiszemelt eszközön.

©

Az iOS 10.3.2 például 41 foltozást kapott, úgyhogy aki még nem frissített, tegye meg ezt gyorsan a Beállítások/Általános/Szoftrverfrissítés útvonalon. A Mac operációs rendszernél a macOS Sierra 10.12.5-tel 37 sebezhetőségről van le a gond, a Safari 10.1.1-gyel pedig 26 biztonsági problémát orvosoltak, jó pár olyat, amelyet az iOS 10.3.2-ben is. Az Apple okosórát használóknak érdemes telepíteniük a watchOS 3.2.2-t, mivel 12 sebezhetőséget javít, ebből négy olyan, amellyel távolról is hozzá lehet férni az órához.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!