szerző:
hvg.hu

Ha növekszik az igény, érdemes árat emelni. Úgy tűnik, a rég bevált receptet követi a Netflix, egyelőre Ausztráliában.

Megszokott jelenség, hogy ha egy szolgáltatás iránt megnő a kereslet, akkor gyorsan árat emelnek, így van ez a repülőgép-társaságoknál vagy például a szállodáknál. Mivel hétvégén jobban ráérnek filmet nézni az emberek, a Netflix is áremeléssel kísérletezik, először Ausztráliában. Azoknak az ügyfeleknek, akik a hétvégén iratkoznak fel a szolgáltatásra három ausztrál dollárral kell többet fizetniük annál, mint ha hét közben tennék ugyanezt.

A Netflix egyelőre csak tesztel, ami azt jelenti, hogy nem minden hétvégi próbálkozónál emel árat, és egyelőre azt sem erősítették meg, hogy más piacokon fognak-e próbálkozni, bár nem is zárták ki ennek a lehetőségét.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az ügyfelek kivédik a próbálkozást, és inkább hét közben jelentkeznek be, azután hétvégén korlátlanul streamelnek anélkül, hogy többet fizetnének. A Netflixnél is megerősítették, hogy folyamatosan tesztelik az új dolgokat, és a tesztek változó hosszúságú ideig tartanak.

Az online videotéka neve legutóbb akkor került be a köztudatba, amikor még be sem mutatott sorozatát, a The Orange is the New Black ötödik évadát hackerek feltették kalózoldalakra, mivel nem kapták meg a kikövetelt „váltságdíjat”.

Ha tudni szeretne a Netflix újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!