szerző:
hvg.hu

Divat a nosztalgia, gondoljunk csak a Nokia 3310-es feltámadására. A Samsung is egy régebbi készüléktípusban, a fliptelefonban lát fantáziát.

A legutóbbi értesülések szerint az SM-W2017 modellszám mögött egy különleges Samsung-telefon bújik, egy olyan flip (összecsukható) mobil, amelyeket remek oskostelefonos jellemzőkkel ruháználk fel, olyanokkal, mint amelyek a Galaxy S sorozat sajátjai.

A koreai The Investor értesülése szerint a telefonnak 4,2”-es OLED kijelzője lenne, és a motorháztető alatt Qualcomm Snapdragon 430 processzor dolgozna. A beslső tárhely 64 GB lenne, az akkumulátor pedig 2300 mAh-s. 12 MP-es lenne a hátoldali, és 5 MP-es a frontoldali kamerája. Sok Samsung-telefonhoz hasonlóan víz-és porálló volna, támogatná a vezeték nélküli töltést és ujjlenyomat-olvasó is lenne benne. Tartalmazna néhány, a Samsungra jellemző specialitást, például a Samsung Payt és a Samsung Knox biztonsági megoldást.

©

A telefon megjelenési idejéről és áráról egyelőre nem tudni, bár az említett hír, egy névtelen koreai forrást idézve állítja, hogy a mobil hamarosan megjelenhet Koreában, és a készülék drágább lesz a szokásos összecsukható mobiloknál. Sőt az árazástól függően az is elképzelhető, hogy egy fajta speciális kiadás lenne.

Amúgy a Samsung már vannak fliptelefonok, ilyen például a 2015 júliusában megjelent Galaxy Folder, és a Galaxy Folder 2 várhatóan idén júliusban jelenik meg. Ez utóbbit tavaly ősszel jelentették be: a 3,8”-es kijelzővel szerelt készülékben Qualcomm Snapdragon 425 processzor dolgozik 2 GB RAM mellett. A belső, 16 GB-os tárhely microSD kártyával 128 GB-osra bővíthető. Az akkumulátora 1950 mAh-s lesz.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!