szerző:
hvg.hu

A fizetős Apple-szolgáltatások árai a magyar felhasználóknál maximum 10 napon belül forintra váltanak az eddig használt euróról. Mutatjuk, mennyibe kerülnek majd a legolcsóbb appok és hogyan váltják az eurót.

Az App Store-ban, az iTunes Store-ban, az iBooks Store-ban, az Apple Musicon és az iCloud-tárhelyen jelenleg alkalmazott euró deviza hamarosan forintra változik – tájékoztatta az Apple a cég eszközeit használó magyar ügyfeleket.

Az emailben érkezett értesítés szerint a devizamódosítást követően az előrendelések és az előfizetések magyar forintban kerülnek kiszámlázásra, és a meglévő iTunes-ajándékegyenlegek is az új helyi devizában jelennek meg.

Az iMagazin közzétette a pontos árazást is. A 7-10 napon belül átalakuló ársávok értelmében a legjellemzőbb, vagyis a még 1,09 eurós egység 349 forint lesz.

©

Az árazás egyébként az ársávakhoz igazodik majd, vagyis az Apple átváltja forintra az árakat, majd az ahhoz legközelebbi ársáv összege lesz az, amit ki kell fizetni.

A legolcsóbb fizetős alkalmazások 99 forintosak lesznek.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!