szerző:
hvg.hu

Meglepő ugyan, de vannak olyan zenék, amelyeket hallgatva jobban tudunk a munkánkra koncentrálni.

Sokan hallgatnak zenét munka közben, azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen az a zene. A Brain.fm szolgáltatás (illetve mobilapp) viszont olyan zenéket (esetenként hanghatásokat) kínál, amelyekről tudományosan bizonyították, hogy segítik a koncentrációt, növelik a termelékenységet, más esetben hozzájárulnak a pihentető relaxáláshoz, illetve a megfelelő alváshoz.

A figyelem összpontosítására sarkalló zenék kipróbálhatók a weboldalon, viszont a relaxáláshoz, illetve az alváshoz használhatókért már fizetni kell. A fejlesztők egyébként azt ajánlják, hogy legalább 15-30 percig hallgassuk a zenét, hogy valóban érezzük a hatását.

©

A Brain.fm az App Store-ba is bekerült. A használatakor először egy fiókot kell létrehoznunk (meg kell adnunk a keresztnevünket, e-mail-címünket, egy jelszót és a korunkat), majd ugyanúgy hallgathatjuk a koncentrálást és a munkát segítő hanghatásokat, azonban a relaxálásért és a jó alvásért már itt is fizetni kell.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!