szerző:
hvg.hu

Az LG is azon cégek sorába áll, akik OLED-re váltanák le az LCD kijelzőt. Ehhez nem is kell nagyon panelgyártót keresnie.

A The Investor információja szerint szeptemberben érkezik az LG V20 utódja, az LG V30, a gyártó első OLED kijelzős telefonja, lecseréli az IPS megjelenítőt. Az LG V30-at nem kell összekeverni a következő csúcstelefonnal, az LG G7-tel, amelyet várhatóan 2018 elején ismerhetünk majd meg, de természetesen ez a telefon is OLED kijelzőt kaphat.

Az LG V30 OLED kijelzői az LG Display Gumi E5 gyárában készülnek, a paneleket júliustól gyártják. Ezek egy része a V30-é, de kínai telefongyártók is kapnának belőle.

A kép illusztráció
©

Az LG V30 megjelenítője állítólag a legnagyobb lesz az LG prémiumtelefonjai között, tehát mind a G6-énál, mind a V20 5,7”-es megjelenítőjénél nagyobb lesz. A felbontása 1440 x 2880 pixeles lesz (mint a G6-é), és lesz rajta másodlagos kijelző (mint a V20-nál).

Az LG Displaynél egyre jobban fókuszálnak az OLED panelek gyártásának racionalizálására, hogy felzárkózhassanak az igazán nagy játékos, a Samsung Display mellé. A Samsung jelenleg az OLED-piac 95 százalékát mondhatja a magáénak.

Ha tudni szeretne a legérdekesebb új telefonokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!