szerző:
László Ferenc

Már csak pár hét, és elárasztják a hazai boltokat a Nokia régi/új, illetve ténylegesen új mobiljai.

A februári MWC-n rengeteg nagytudású csúcsmobilról hullott le a lepel, de a showt Nokia retro készüléke, az idei évjáratú 3310-es lopta el. A butamobil kategóriában rajtvonalhoz álló, tehát a napjainkban szinte egyeduralkodó okostelefonoknál jelentősen egyszerűbb retro készüléket már meg is nyomogattuk (tesztünket itt olvashatja), most pedig hivatalosan is megérkezett Magyarországra.

©

A Nokia márkanevet licencelő HMD vállalat képviselői egyenesen Finnországból repültek hazánkba, hogy egy budapesti sajtórendezvényen elárulják: az újkori Nokia 3310-es június első felétől lesz kapható Magyarországon, még pedig 19 ezer forintos ajánlott listaáron.

Mint megtudtuk, Magyarország kiemelten fontos piac a cégnek, ugyanis felmérések szerint nálunk mind a mai napig igen jól hangzik a Nokia márkanév, és ugyebár sokan emlékeznek még arra, hogy korábban Komáromban készült jó néhány Nokia telefon. A finnek által tervezett új Nokiák viszont már nem nálunk, hanem a Foxconn távol-keleti gyártósorain készülnek.

©

Ugyancsak június első felében debütál Magyarországon az 5 colos Nokia 3 okostelefon, melynek árcéduláján 53 ezer forintos összeg lesz olvasható. Június végén érkezik majd az 5,2 colos Nokia 5, illetve az 5,5 colos Nokia 6, melyek rendre 70, illetve 86 ezer forintos áron lesznek kaphatóak. Ezek közös vonása a legfrissebb Android 7.1.1 operációs rendszer, illetve a szelfizésben igen erős, autofókuszos előlapi kamera.

A Nokia négy újdonsága az elektronikai nagyáruházakon kívül a hazai mobil szolgáltatók kínálatában is fellelhető lesz. Sikerült megtudnunk továbbá, hogy már nem kell sokat várnunk egy a Nokia 6-nál nagyobb tudású, valódi felsőkategóriás finn készülékre, melynek ára várhatóan 120-130 ezer forint magasságában fog alakulni.

Ha értesülni szeretne, amikor polcokra kerülnek az új Nokiák, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.