szerző:
hvg.hu

Donald Trump twitteres bejegyzéseit több mint 30 millió ember követi – gondolhatná bárki, beleértve magát az amerikai elnököt is, de ha ránéz erre a statisztikára, lefagyhat a mosoly az arcáról.

Az amerikai elnök twitterezési szokásairól két dolgot lehet tudni: egyrészt néha annyira kínos, hogy mémek árasztják el miatta az internetet, másrészt néha annyira káros, hogy a Fehér Ház külön ügyvédi csapattal akadályozná meg Donald Trump netes őrjöngéseit.

Hogy miért ilyen aktív Trump a Twitteren? Talán mert azt hiszi, hogy ha már 31 millióan követik, az nem lehet véletlen. Nos, úgy tűnik, mégis. Az erre szakosodott Twitter Audit oldalán kiderül: az átlagosnál jóval több kamu profil követi az amerikai elnököt. Egész konkrétan követőinek majdnem fele, pontosan 49 százaléka hamis profil.

Összehasonlításként: a sokkal népszerűbb, közel 90 millió követővel rendelkező Barack Obama követőinek 21 százaléka kamu profil, ami már átlagos aránynak számít, és ha a valódi követőket vesszük figyelembe, Trump elődjére több mint 4-szer többen kíváncsiak a Twitteren.

Az elnök tavalyi kihívója, Hillary Clinton sem áll valami jól, követőinek 39 százaléka kamu profil.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.