szerző:
hvg.hu

Az amerikai elnök döntés kapcsán a tudományos világ és az tudományos-ismeretterjesztő közösségek jelentős része azonnal aggodalmának adott hangot. A Weather.com címlapja szinte gyászba borult.

Donald Trump a várakozásoknak megfelelően magyar idő szerint csütörtök éjjel bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a tavaly novemberben hatályba lépett párizsi klímaegyezményből, amit a klímaváltozás elleni nemzetközi összefogás eredményeként 2015. december 12-én fogadtak el Párizsban.  Az Egyesült Államok az egyezmény keretében egyebek mellette aztvállalta, hogy 2025-re 26-28 százalékkal csökkenti károsanyag-kibocsátását – ezt a vállalást teszik most semmissé.

Ennek hatására perceken belül a témához igazította nyitólapját az egyik legnépszerűbb amerikai (és nemzetközi) időjárás-előrejelző oldal. A The Weather Company nevű leányvállalata által az IBM tulajdonában lévő weather.com címlapja így néz ki csütörtök éjjel.

©

A tematikus nyitólap címei sorban:

  • Szóval, mi történik most a Földdel?
  • Még még mindig nem érdekel? Itt a bizonyíték, hogy kellene
  • …és még több bizonyíték…
  • …és még továbbiak…
  • …vagy a világ egyik legnagyobb jéghegyének összeomlása
  • …vagy az, hogy zöldbe borul az Antarktisz
  • …vagy az, hogy Kalifornia pardvidékét lassan elnyeli a tenger

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!