szerző:
hvg.hu

Amikor a gépi tudást egy kis emberi kreativitással kombinálják, meglepő eredmények születhetnek. Esetenként még ijesztőek is.

A holland műsorszolgáltató NPO fejlesztette ki azt a mesterséges intelligencia alapú rendszert, amely egyszerű, vonalas ábrákból készít valósághű képeket. A Pix2Pix nevű algoritmus ténykedésének eredménye esetenként lenyűgöző, időnként viszont kifejezetten horrorisztikus.

©

Volt már egy hasonló rendszer, az Edge2Cats, akkor a mesterséges intelligencia, amelyet egyébként több ezer macskaképpel treníroztak, cicák rajzaiból álmodta meg, milyen is lehet(ne) az állat a valóságban. A Pix2Pix is hasonló, csak épp macskák helyet emberi fejek rajzát alakítja át, egyébként ezt a rendszert is sok ezer képpel tanították.

A különleges portrékészítő szolgáltatást bárki kipróbálhatja (hogy a szó szoros értelmében tiszta lappal indulhassunk, a Clear feliratra kell kattintani), bár arra készüljünk fel, hogy időnként túlterhelt, és így elérhetetlen a Pix2Pix szervere. Ha sikerül feljutnunk, akkor az egérrel rajzolhatunk egy arcképet, majd a process feliratra kattintva pillanatokon belül láthatjuk rajzunk való világba átültetett mását. Az arcképet png fájl formájában akár el is menthetjük.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!