szerző:
hvg.hu

A Spotify előfizetői böngészőben és iPhone-on is kipróbálhatják ezt az ingyenes szolgáltatást, ami ugyanúgy működik, mint a Tinder, csak zenékkel.

A Songstack szolgáltatását mindenképp ajánljuk azoknak, akik a Spotify előfizetői, ugyanis itt ingyen lehet az ízlésünkre szabott zenéket felfedezni, de még inkább személyre szabottan és még érdekesebb módon, mint a Spotify hasonló funkciója.

Böngészőben az ide kattintva elérhető oldalon, illetve iPhone-os alkalmazással is működik a szolgáltatás, amelyhez Spotify-fiókkal kell belépni, majd első körben 5 előadót kiválasztani azok közül, akiket sűrűn hallgatunk.

©

Ezután jönnek az ajánlatok, és hasonlóan a Spotify ajánlórendszeréhez, itt is jelennek meg teljesen ismeretlen, és már jól ismert dalok is, de főként olyanok, amelyeket nem, vagy csak elvétve hallgattunk eddig, pedig az ízlésünk alapján tetszhet nekünk.

Ha egy szám tetszik, jobbra húzhatjuk, vagy a jobb oldali ikonnal lájkolhatjuk – ugyanúgy működik tehát mint a Tinder. Balra húzással vagy diszlájkkal jelezhetjük, hogy az ajánlott zene nem jött be, és a húzások alapján az app egyre inkább eltalálja az ízlésünket és hangulatunkat.

Az iPhone-os alkalmazás plusz funkciókkal is bír, hiszen középen van még két ikon. A felsőt megérintve 1-től 100-ig skálán jelezhetjük, mennyire fontos a zeneajánlatoknál, hogy mennyire népszerű a szám, mennyire akkusztikus a zene, a hangszerek jelentősége mennyire fontos, mennyire lehet táncolni a zenére, vagy mennyire energikus egy szám.

©

Az alsó ikont megnyomva több lehetőség megjelenik, például elmenthető az éppen hallgatott szám a Spotifyon, követhető a sláger előadója, vagy a Spotify alkalmazásba lépve is hallgatjuk tovább a számot, és persze meg is oszthatjuk. Ha az “Ignore this Artist” lehetőségre kattintunk, az adott előadótól többé nem jön több találat.

A jobb felső sarokban érhető el a “New Stack” funkció, amellyel egy új válogatást kérhetünk, új ízlés alapján, amikor újra ki lehet választani 5 előadót, és minden kezdődik elölről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!