szerző:
hvg.hu

Az idei E3 szakkiállításon igazi különlegességeket is megvillantottak, ilyen volt a Syphon Filter játékokat fejlesztő Bend Studio PS4-exkluzívja. A Days Gone egy furcsa, ám veszélyekkel teli világot mutat be, zombik és motoros bandák sajátos törvényszerűségeinek vegyítésével.

A bemutató láttán többeknek a Walking Dead és a Sons of Anarchy tipikus jegyei ugrottak be, és nem is véletlenül: a készítők saját bevallása szerint az alapötletet az utóbbi idők két legnépszerűbb sorozata ihlette, így aztán kár is lenne tagadni a nyilvánvalót.

A zárt ajtók mögött bemutatott játék több szempontból is komoly darabnak ígérkezik: a bejárható terület hatalmas, a vadonban pedig nem csak a megmaradt világ utolsó túlélői igyekeznek majd érvényesülni.

A viszonylag hosszú bemutató ellenére túl sok konkrétum nem derült ki a Days Gone-ról, így egyebek mellett nem tudni, milyen mélységű crafting-rendszerben gondolkodnak a készítők, ha egyáltalán lehetőséget adnak majd a a játékstílustól függő tárgykészítésre. Egy viszont biztos: a lőfegyverek mellett igen nagy hangsúlya lesz a lopakodásnak és a kétkezi harcnak is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!