szerző:
hvg.hu

Nagy sikert arat ez a retró billentyűzet, amely sokkal hangulatosabbá teszi mobilon és tableten pötyögést.

Nem lehet azt mondani, hogy a régi jó dolgokból nem maradt semmi. Itt van például a Penna, amire Indiegogón már több mnt 750 ezer dollárnyi előrendelés jött össze: a modern mobilokhoz és tabletekhez készült billentyűzet kinézetre és hangra is hasonló, mint a régi írógépek (zaja).

Csak rá kell helyezni a mobilt vagy tabletet, majd Bluetooth segítségével csatlakoztatni az írógépet, és máris lehet rajta chatelni, emaileket írni, jegyzetelni, naplót vezetni.

©

Természetesen a retró daraboknál azért pehelysúlya és kis mérete miatt könnyebben hordozható, és kevésbé zajos, illetve nagyon ízléses kialakítású. Magyarországra szállítással a legolcsóbbat 40 ezer forintért lehet megrendelni, de ennek többszöröséért is árulnak gyönyörű, fából készült mobil írógépeket.

Egyetlen hibája, hogy magyar billenytűzet nincs hozzá, de aki ékezetek nélkül is szívesen ír, akár be is szerezhet egyet, az íróasztal dísze lesz, és hangulatossá is teszi az írást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!