szerző:
hvg.hu

Friss felmérések szerint az amerikai felhasználók valójában nem bánják az iPhone 8 akár 1000 dollár fölé kúszó árát. De ha tényleg meglépi az Apple, itthon garantáltan óriási felháborodás lesz belőle.

A küszöbön álló jubileumi iPhone (nevezzük egyszerűen csak iPhone 8-nak) árcédulájára a várakozások szerint legalább 1000 dolláros ár kerülhet, ami bizony még Amerikában sem kevés. Hogy itthon ez mit jelent majd, abba már most félve gondolunk bele, már csak azért is, mert ha hiszi, ha nem, a világon jelenleg Magyarországon kell a legtöbbet kifizetni egy iPhone-ért. (És hogy miért, arra is megtaláltuk a választ.)

A Loup Ventures felméréséből, amelybe félezer amerikai felhasználót vontak be, az derül ki, hogy az iPhone 8 utáni jelenlegi érdeklődés jóval magasabb, mint az iPhone 7 és iPhone 7 Plus után volt az elmúlt év hasonló időszakában. A megkérdezettek negyede már most biztos abban, hogy meg fogja venni az iPhone 8-at, szemben 2016 nyarával, amikor csak a megkérdezettek 10 százaléka akart új iPhone-t (iPhone 7-et) vásárolni.

Hasonló érdeklődést mutatott a Morgan Stanley áprilisi felmérése is. Az ezer megkérdezett iPhone-tulajdonos 92 százaléka válaszolta azt, hogy valamennyire valószínű, illetve nagyon is valószínű, hogy új iPhone-t vesz a következő évben. Ez egyfelől jó hír lehet az Apple-nek, másfelől viszont Tim Cook épp ezt a felfokozott várakozást okolta azért, hogy elmaradt a tervezettől az iPhone-értékesítés a második negyedévben.

Az új iPhone-t – melyről itt megtalál minden kiszivárgott részletet és fotót – várhatóan szeptemberben mutatják majd be. És biztosak vagyunk benne, hogy ha az eredeti ára valóban 1000 dollár fölött lesz, akkor az a már említett hazai árképzés és a magyar fizetési viszonyok mellett mind az Apple-rajongóknál, mint az Apple-utálóknál téma lesz egy darabig. Már csak azért, mert ha jól számoljuk, nagyjából 400 ezer forintról beszélünk. Egy telefonért.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!