szerző:
hvg.hu

A szakorvosi vizsgálatot persze nem helyettesíti az alábbi androidos app, de valamennyire azért felmérhetjük vele a hallásunk állapotát.

Az idő múlásával sajnos a hallás is romlik, és amennyiben kétségeink támadnak ez irányú képességeinket illetően, első lépésként érdemes elvégezni egy gyors otthoni hallásvizsgálatot egy ingyenes androidos appal.

A Test Your Hearing kétféle hallástesztet kínál, az egyik a frekvenciatartományra, a másik a frekvenciák közötti különbségre van kihegyezve. Az előbbi 25 különböző frekvenciájú hangjelzést ad, és jeleznünk kell, hogy halljuk-e vagy sem az adott hangot. A teszt során változtathatjuk a hangerőt, és ha valamit nem hallunk, akár ismétlést is kérhetünk.

©

A teszt végeztével az értékelés következik, az app összesíti, milyen frekvenciatartományban hallunk, és azt is megtudhatjuk hány éves korúnak felel meg a hallásunk. Még egy jópofa összehasonlítást is kapunk, amelyben jó esetben valamilyen állathoz, rosszabban akár egy kőhöz hasonlíthatja az alkalmazás a hallásunkat.

A második teszt is 25 feladatból áll, egyszerre megszólaló hangokról kell eldöntenünk, hogy azonosak, avagy különböznek-e hangmagasságban, illetve frekvenciában. Itt is változtathatunk a hangerőn, ha tisztábban szeretnénk hallani. Az értékeléskor ezúttal nem valamilyen állatot, hanem egy hangszert állít párhuzamba hallásunkkal az app.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!