szerző:
hvg.hu

Ha mindig is kíváncsi volt rá, önt hova sorolná a Teszlek Süveg, van egy jó hírünk: most pár másodperc alatt megmérettetheti magát a Facebookon.

A Teszlek Süveg nagy úr a Roxfortban: ez osztja be az elsős hallgatókat az iskola négy házának valamelyikébe. (A muglik persze azt hiszik, hogy véletlenszerűen, de az igazi varázslók pontosan tudják, hogy nem erről van szó.) Hasonlóra van lehetőség a Facebookon is, elég csak az alábbi címet beírni vagy bemásolni hozzászólásként valamelyik bejegyzéshez:

h-o-g-w-a-r-t-s.com

Mehet az Enter / Küldés gomb, majd pár másodperc alatt megszületik az eredmény, a kommenthez a weboldalról véletlenszerűen behúzott adatokon dől el a besorolás. (Illetve: a muglik persze azt hiszik, hogy véletlenszerűen, de az igazi varázslók pontosan tudják, hogy nem erről van szó.) A döntést angolul írja ki a virtuális Teszlek Süveg, de segítünk megérteni. Ne tévessze meg, hogy a Griffendélnél elrontja a program a megnevezést (helyesen: Gryffindor), figyelje csak a címert, az a mérvadó.)

©

A művelet ismétlése más-más eredményt hozhat, szóval érdemes csak egyszer próbálkozni, és aztán elkönyvelni hitelesnek az eredményt.

Ha ezzel megvan, akkor javasoljuk, varázsoljon is egy kicsit a Facebookon, ahhoz itt talál segítséget.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló facebookos trükkökről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!