szerző:
hvg.hu

Manapság már meg sem lepődünk, ha egy globális szolgáltatásban találnak sebezhetőséget. Most épp a Skype van terítéken.

Kritikus biztonsági rést fedeztek fel az ingyenes üzenetküldő és telefonálós alkalmazásban, a 2011 májusa óta Microsoft tulajdonú Skype-ban – számolt be az esetről a The Hacker News. A sebezhetőség lehetővé teszi a hackerek számára, hogy a felhasználó tudta és bármiféle beavatkozása nélkül rosszindulatú kódot futtassanak, és végső soron akár össze is omlasszák a rendszert.

©

A német Vulnerability Lab egyik kutatója fedezte fel az addig ismeretlen hibát, amelynek a dokumentációja itt található. A sérülékenységet magas biztonsági kockázatúnak sorolták be, és a Skype 7.2, 7.35 és 7.36-os verzióját érinti, Windows XP, Windows 7 és Windows 8 alatt.

A Microsofttal még májusban tudatták, mit találtak, és Redmondban haladéktalanul foltozták is a rést, és ki is gördítették a javítást a Skype 7.37.178-as verzióval. Amennyiben tehát használja a Skype-ot, győződjön meg arról, hogy (függetlenül a Windows-verziótól) az üzenetküldő legújabb verzióját futtatja a gépe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!