szerző:
hvg.hu

Chatelős zenegépként is felfogható az a funkció, amit a Spotify tett a Messengerre: üzenetváltás közben a barátainkkal létrehozhatunk közös lejátszási listákat, amelyeket a beszélgetés minden résztvevője alakíthat.

A zenehallgatás társasági élményként a legjobb, és nem csak egy koncerten, hiszen olykor elég az is, ha közösen tudjuk alakítani a lejátszási listát. Ezt szoktuk csinálni a zenegépeknél is, és ehhez hasonló szolgáltatást tett most a Spotify a Messengerre: chatelés közben a beszélgetés résztvevői együtt tudnak lejátszási listákat létrehozni, és azokat alakítani.

Ehhez csak az adott beszélgetésnél a bal alsó sarokban látható “+” ikonra kell kattintani, majd kikeresni a Spotify bővítményt. Ezután megjelenik a “Create Group Playlist” funkció, ide kattintva már kezdődhet is a móka.

©

Csak nevet kell adni a barátokkal közös Spotify lejátszási listának, majd az “OK” gombra kattintani. Ezután az “Add Song” funkcióval bármikor hozzáadhatók újabb zenék a listához.

©

Ilyenkor megjelenik egy kereső, amivel a Spotify teljes zenetárából lehet keresni, a választott számot megerősítve pedig már minden barátunk a frissített lejátszási listát tudja átnézni, hallgatni és persze tovább bővíteni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!