szerző:
hvg.hu

Chatelős zenegépként is felfogható az a funkció, amit a Spotify tett a Messengerre: üzenetváltás közben a barátainkkal létrehozhatunk közös lejátszási listákat, amelyeket a beszélgetés minden résztvevője alakíthat.

A zenehallgatás társasági élményként a legjobb, és nem csak egy koncerten, hiszen olykor elég az is, ha közösen tudjuk alakítani a lejátszási listát. Ezt szoktuk csinálni a zenegépeknél is, és ehhez hasonló szolgáltatást tett most a Spotify a Messengerre: chatelés közben a beszélgetés résztvevői együtt tudnak lejátszási listákat létrehozni, és azokat alakítani.

Ehhez csak az adott beszélgetésnél a bal alsó sarokban látható “+” ikonra kell kattintani, majd kikeresni a Spotify bővítményt. Ezután megjelenik a “Create Group Playlist” funkció, ide kattintva már kezdődhet is a móka.

©

Csak nevet kell adni a barátokkal közös Spotify lejátszási listának, majd az “OK” gombra kattintani. Ezután az “Add Song” funkcióval bármikor hozzáadhatók újabb zenék a listához.

©

Ilyenkor megjelenik egy kereső, amivel a Spotify teljes zenetárából lehet keresni, a választott számot megerősítve pedig már minden barátunk a frissített lejátszási listát tudja átnézni, hallgatni és persze tovább bővíteni.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!