szerző:
hvg.hu

Egy weboldal érdekes módon bizonyította, hogy hasznos is tud lenni az arcfigyelés: felismeri, hogy milyen hangulata van, ami alapján gyorsan ajánl is egy zenét.

A Spotify rendszerét használja fel a Peekabeat oldal, hogy a kedvéhez illő zenét ajánljon, de a legérdekesebb az, hogy miként dönt erről: arcfigyelő rendszert használva ismeri fel a hangulatát.

Az ide kattintva elérhető oldalon ehhez csak a “Start Experience” feliratra kell kattintania, majd az “Enable Camera” lehetőségre, és engedélyezni a hozzáférést a webkamerájához. Ezután a “Press and hold to detect face” gombot kell nyomva tartani pár másodpercig, és ezután pár másodperc várakozás következik.

©

Az arcvonások alapján angol felirattal és ahhoz illő színnel mutatja, hogy milyen kedve van, és automatikusan el is indul egy Spotifyon talált zene, amely a leginkább illik a hangulatához.

Ezt akárhányszor meg lehet ismételni, a “Retry” funkcióval kezdheti újra. A szolgáltatást iPhone-ra és iPadre ingyen letölthető alkalmazással is ki lehet próbálni.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!