szerző:
hvg.hu

Olyan, mint az igazi Game Boy, színes a képernyője, és simán lehet vele Super Marió-zni – jól nézze meg magának, mert ezt a miniatűr retró játékot sajnos nem lehet megvásárolni.

A Nintendo egyik régi konzolja után adja ki a másikat, így egyre inkább a retró játékélményekre figyel a világ. Vincent Buso is nosztalgiázni akart, de megépítette saját kedvence, a Game Boy új verzióját. De nem akárhogyan: olyan kicsi utánzatot készített, ami elfér egy kulcstartón, így bárhol és bármikor játszhat vele.

Ehhez az Intel mikro PC-jét, az Edisont használta fel, ami ez esetben emulátorként funkcionál, illetve egy 1,5 hüvelykes OLED kijelzőt. A mini Game Boy-jal olyan klasszikus játékokkal lehet szórakozni, mint például a Super Mario. Nagyon piciben, de az élmény a régi.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!