szerző:
hvg.hu

Asztali számítógépes programoknál használatos funkciókkal ruházták fel egy fotós alkalmazás újabb változatát, s kellemes ráadásként még ingyenessé is tették.

A komolyabb asztali képszerkesztőknél vethetjük be a rétegek használatát, amellyel valóban egyedivé alakíthatjuk a képeinket. Most viszont egy ingyenes iOS-es app kínál hasonló lehetőséget a mobileszközök számára.

A Lightricks (ennek a cégnek köszönhetjük egyébként a Facetune alkalmazásokat) kibocsátotta az Enlight Photofox (Enlight 2) nevű appot, a népszerű Enlight fotószerkesztő második generációs, ingyenes változatát. A korábbi Enlight jó pár országban lett tavaly az első számú iOS-es app, s az App Store listáján, a legnépszerűbb fizetős alkalmazások között az ötödik helyen végzett 2016-ban.

©

Ez az app négy dollárba került, az Enlight Photofox viszont freemium app, azaz ingyen is remekül használható, de aki áldoz rá valamennyit, további extrafunkciókat érhet el. Ingyen van viszont a legfontosabb új funkció, amellyel rétegeket tehetünk a képekre, azaz több kép menthető el egyetlen fájlba. Minden réteg egyedileg szerkeszthető egy sor fejlett eszközzel, s még extra kiegészítők is tartoznak a kínálatba, beleértve a fontokat és a grafikákat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!