szerző:
hvg.hu

Hivatalos útra lépett a Qualcomm, miután úgy véli, az Apple hat fontos szabadalmát is úgy használja az iPhone-jaiban, hogy egy fillért sem fizetett értük.

A Qualcomm bejelentette, hogy panaszt nyújtott be az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságánál (ITC), miután meggyőződése, hogy az Apple a chipgyártó hat szabadalmát is felhasználja iPhone-jaiban. A Qualcomm nyomozást kér az ügyben, és reméli, hogy a bizottság betiltja a szóban forgó modellek importálását az országba. Mi több, a szabadalmi probléma megoldásáig még az értékesítés felfüggesztését is kérik, illetve nem szeretnék, ha a továbbiakban reklámozhatná az Apple az iPhone-okat Amerikában.

Hat fontos technológiáról van szó, és a Qualcomm egyenként meg is nevezi ezeket. Ezek a megoldások teszik lehetővé, hogy növelni lehessen az akkumulátor üzemidejét, és emellett a teljesítmény is növekedhessen. Ezeket használja az Apple úgy, hogy nem fizet értük a Qualcommnak. Az ITC vizsgálatának megkezdése augusztusra várható, és a Qualcomm arra számít, hogy már a jövő évben megszülethet a számára kedvező döntés, ami viszont nagy érvágás lehet majd az Apple számára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!