szerző:
hvg.hu

Hivatalos útra lépett a Qualcomm, miután úgy véli, az Apple hat fontos szabadalmát is úgy használja az iPhone-jaiban, hogy egy fillért sem fizetett értük.

A Qualcomm bejelentette, hogy panaszt nyújtott be az Egyesült Államok Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságánál (ITC), miután meggyőződése, hogy az Apple a chipgyártó hat szabadalmát is felhasználja iPhone-jaiban. A Qualcomm nyomozást kér az ügyben, és reméli, hogy a bizottság betiltja a szóban forgó modellek importálását az országba. Mi több, a szabadalmi probléma megoldásáig még az értékesítés felfüggesztését is kérik, illetve nem szeretnék, ha a továbbiakban reklámozhatná az Apple az iPhone-okat Amerikában.

Hat fontos technológiáról van szó, és a Qualcomm egyenként meg is nevezi ezeket. Ezek a megoldások teszik lehetővé, hogy növelni lehessen az akkumulátor üzemidejét, és emellett a teljesítmény is növekedhessen. Ezeket használja az Apple úgy, hogy nem fizet értük a Qualcommnak. Az ITC vizsgálatának megkezdése augusztusra várható, és a Qualcomm arra számít, hogy már a jövő évben megszülethet a számára kedvező döntés, ami viszont nagy érvágás lehet majd az Apple számára.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!