szerző:
hvg.hu

Nem állítjuk, hogy eddig még nem látott funkciók kerültek az alábbi fotószerkesztő alkalmazásba, azt viszont igen, hogy egyszerű, áttekinthető és gyorsan elkészíthetjük vele fényképeink felturbózott változatát.

Rövid időre ingyenessé tették az App Store-ban az Aura nevű appot, így semmit sem veszítünk vele, ha letöltjük (az alkalmazáson belül ugyan vannak vásárlási lehetőségek, de ezek nélkül is jól használható az app).

A letöltése és elindítása után fotóforrást választhatunk, de arra is van lehetőség, hogy épp akkor készítsünk fényképet, majd azt alakítgassuk. A fotószerkesztő appok többségénél megszokott módon, azaz alul egy sávban találjuk a legkülönfélébb szerkesztő elemeket, az alapból megszokottak (világosítás, élesítés, szaturáció stb.) használata mellett különféle színes mintázatokat tehetünk a fotóra, s ezek elhelyezkedését, nagyságát akár változtathatjuk is az ujjunkkal a kijelzőn.

©

Rengeteg szűrő közül válogathatunk, színes képkeretbe tehetjük a fotót, és persze szöveget is helyezhetünk rá, amelyet oda és olyan orientációban helyezünk el, ahogyan csak tetszik. Ha elégedettek vagyunk az eredménnyel, a szokott csatornákon keresztül oszthatjuk meg a fényképet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.