szerző:
hvg.hu

Két, egymástól teljesen különálló világ találkozhat egy frissített androidos app és egy felhőszolgáltatás jóvoltából.

A napokban landolt a Google Playben a felhős játékplatform, a LiquidSky felfrissített, egyelőre béta állapotú androidos appja, a LiquidSky 2.0 beta.

Ennek az appnak köszönhetően akár a legjobb PC-s játékokat is lehet játszani egy egyszerűbb, androidos telefonon vagy táblagépen, azaz olyan hardveren, amelyet valójában nem is ilyen célra terveztek. Mindegy, hogy az OverWatchról vagy a Grand Theft Autoról van szó, csak elő a telefonnal, és már mehet is a szórakozás. Az alkalmazás tulajdonképpen egy virtuális PC-t hoz létre (a játék a felhőben folyik), és olyan játékok játszhatók, amelyeket a felhasználó már megvásárolt (vagy meg fog vásárolni) virtuális játékáruházakból, például a Steamről.

©

Az androidos appban benne vannak mindazok funkciók, amelyek a LiquidSky 2.0 Windows PC bétában is. Az alkalmazás korábbi verziója több mint egy éve volt elérhető, azonban most jobb technológiával váltották ki. És hogy ne csak az ujjunkkal tudjuk irányítani a játékokat, az alkalmazás számos kontrollerrel kompatibilis.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!