szerző:
hvg.hu

Merész lépés egy olyan piacra kilépni egy üzenetküldő appal, amelyen már több ilyen fölöttébb sikeres alkalmazás is található. Pedig úgy hírlik, éppen ezt tervezi most az Amazon.

Mára általában már ki-ki letette a voksát valamelyik üzenetküldő app mellé, ezért is érdekes a hír, hogy erre, a szinte telített piacra készül egy újabb üzenetküldővel az Amazon. A tech-óriás appját Anytime-nak hívnák, Androidra, iOS-re és asztali gépekre készül, néhány különlegességgel megspékelve.

Az ingyenesség, a gyorsaság és a titkosítás persze természetes, mint ahogyan az is, hogy video, hang és matricák is társulhatnának az üzenetekhez, viszont egyszerűbb lenne a csatlakozás a beszélgetésekhez, illetve a csoportos chatekben való részvétel is. Felejtsük el a WhatsApp-féle telefonszámokat: itt csupán elég lesz egy nevet megadni, ha valaki majd csatlakozni akar, bár az egyelőre még nem egészen világos, hogy ez miként is működne.

©

Twitter-szerű „@ tárgy” meghatározással lehetne bevonni embereket a beszélgetésbe és megosztani fotókat, valamint színkódokkal lehetne megjelölni a fontosabb üzeneteket. Lennének még olyan app-szerű funkciók is, mint a csoportos zenehallgatás, játék, ételrendelés, sőt akár ügyfélszolgálatokkal is fel lehetne venni a kapcsolatot, foglalásokat lehetne intézni, sőt akár még banki ügyleteket is.

Elképzelhető, hogy az Anytime-hoz az év elején vállalati felhasználók számára indított Chime jelentené az alapot. Valószínűnek vehető az Alexa-integráció is, lévén az Amazon üzenetküldő és hívó funkciókat is adott az Alexát használó eszközökhöz. Azt egyelőre még nem tudni, mikor indulna el az Anytime.

Ha értesülni szeretne az Amazon üzenetküldőjének indulásáról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!