szerző:
hvg.hu

A legkülönfélébb találgatások láttak már napvilágot arról, hogy hova fogja tenni az Apple a Touch ID-t jubileumi készülékébe. A legutóbbi értesülés kissé meglepő.

Korábban még arról is volt szó, hogy esetleg nem is lesz ujjlenyomat-olvasó az iPhone 8-ban, ugyanis felváltja az arcfelismerés, később viszont többen is cáfolták ezt, utalva arra, hogy a Touch ID mélyen be lett ágyazva az Apple Paybe, ezért nem valószínű, hogy elengednék a cupertinóiak. Beszéltek még arról is, hogy az OLED-kijelzőbe ágyazná az Apple a Touch ID-t, azonban itt a technológia nem teljesen kiforrott még.

A Forbes által közzétett renderelt képek (amelyek az ellátási lánccal jó kapcsolatokat ápoló telefontok-tervező Nodus által adott CAD-ábrákon alapszanak) most arra utalnak, hogy az Apple döntött az ujjlenyomat-olvasó helyéről, és a bekapcsoló-gombba fogja tenni. A képeken jól látható, hogy ez a gomb nagyobb lett a szokásosnál, és ezt épp az előbbiekkel magyarázzák.

©

Lehet, hogy az Apple-nek sikerült megtalálnia a módját, hogy függőleges kiterjesztéssel gondoskodjon a helyről a Touch ID számára, és így valójában egykezes műveletté redukálja az ujjlenyomat-olvasást? Egyébként – írja a Forbes – ez valóban diszkrét megoldás, nem mellesleg az Apple már meg is kapta a szabadalmat erre, pontosabban saját megvalósítására. Ugyanis volt már ilyen az okostelefonok világában, legutóbb például a Sony Xperia XZ Premiumnál.

Gordon Kelly, a Forbes cikkírója megerősítette, hogy bár nem látszik a képeken, de marad a Lightning port, viszont továbbra sem lesz 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!