szerző:
hvg.hu

A Microsoft újabb lépést tett afelé, hogy bizonyítsa, igenis szereti a saját világától oly messze álló Linuxot.

Aki eddig két külön világnak tartotta a Linuxot és a Windowst, az most változtasson a véleményén: megjelent ugyanis a népszerű Linux disztribúció, az Ubuntu a Windows alkalmazás-áruházban.

A Microsoft két hónappal ezelőtt jelentette be, hogy azt tervezi, három különböző Linux disztribúciót is bevisz majd a Windows Store-ba, az Ubuntut, a Fedorát és a SUSE-t. Ez azt is jelenti, hogy Windows és Linux futhatnak egymás mellett. Az Ubuntu most meg is érkezett, és bár teljes operációs rendszerről van szó, éppen olyan egyszerű letölteni, mint bármelyik appot. Az Ubuntu egy sandboxban fut a Windows 10 mellett, és korlátozott kölcsönhatásban lehet a „nagy” operációs rendszerrel.

©

A Windows 10-es Ubuntut egyelőre csak a Windows 10 Insider program résztvevői érhetik el, a nyilvánosság számára a Windows 10 nagy őszi frissítésével (Fall Creator Update) válik elérhetővé. A Windows 10 Insider program regisztrált felhasználóinak legalább a Build 16215-nek kell rajta lennie a gépén, és az Ubuntut közvetlenül a Windows Store-ból telepíthetik. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mikor lesz elérhető a másik két disztribúció.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!