szerző:
hvg.hu

Megjelent egy szimulációs VR-játék, amely egészen a Marsra repíti, hogy felfedezze a vörös bolygót. A fejlesztésében a NASA is részt vett.

Mostantól 15 dollár és egy HTC Vive vagy Oculus Rift VR-szemüveg kell ahhoz, hogy felfedezze a Marsot. Megjelent ugyanis egy virtuális valóságon alapuló játék, a Mars 2030, amellyel a vörös bolygóra repülhetünk, majd mindenféle kutatásokat végezhetünk rajta.

A szimulációs VR-játék fejlesztésében a NASA is részt vett, hogy a Mars egy valódi, 40 négyzetkilométeres területén érezhessük magunkat. Íme a játék videós ízelítője.

A játék neve egyébként becsapós, hiszen embereket vélhetően később küld a NASA a Marsra, a bolygó közelébe is csak 2028-ban indulhatnak majd űrhajósok.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!