szerző:
hvg.hu

Az Xbox One újdonságait bemutató videóban ugyan nem beszéltek a Spotify-ról, mégis belekerült a felvételbe, így már biztosra vehető: a streaming szolgáltatás hamarosan már nem csak PlayStationre kínál zenehallgatási lehetőséget.

A Redditen terjedt egy képernyőkép, ami miatt sejteni lehetett, hogy a Spotify az Xbox One konzolokra is elérhető lesz, de most már ha nem is hivatalos, biztosra vehető.

Az Xbox YouTube-csatornáján ugyanis megjelent az e heti újdonságokat bemutató videó, amelyben ugyan nem beszélnek a streaming zeneszolgáltatás érkezéséről, mégis bekerült a felvételbe. Az egyik jelentnél a bal alsó sarokban tisztán látszik, hogy a Spotify révén megy a zene.

©

Tavaly az Xbox One megkapta azt a lehetőséget, hogy a háttérben, játék közben is lehessen zenét hallgatni, de a Spotifyt akkor nem kapta meg a Microsoft konzolja. Jó okkal, hiszen a PlayStation exkluzív szerződést kötött a Spotify-jal, de ennek időtartama nem volt publikus. Úgy tűnik, hogy két évre szólt, így ha nem is jelentették még be, az Xbox One-on ott lesz a Spotify, és azt is mutatjuk, milyen új játékok közben lehet majd hallgatni vele zenét.

Nem lepődnénk meg, ha az Xbox One X novemberi megjelenésekor, vagy még azelőtt be lehetne szerezni a képernyőkép tanulsága szerint Spotify Music nevű kiegészítőt. Az alábbi videón 9 perc környékén lehet látni.

A Spotify ezzel a lépéssel tovább növelheti fizetős felhasználói bázisát, amely nemrég elérte a 60 milliót, így továbbra is az Apple Music előtt van. – bár ezzel van egy komoly probléma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!