szerző:
hvg.hu

Az Xbox One újdonságait bemutató videóban ugyan nem beszéltek a Spotify-ról, mégis belekerült a felvételbe, így már biztosra vehető: a streaming szolgáltatás hamarosan már nem csak PlayStationre kínál zenehallgatási lehetőséget.

A Redditen terjedt egy képernyőkép, ami miatt sejteni lehetett, hogy a Spotify az Xbox One konzolokra is elérhető lesz, de most már ha nem is hivatalos, biztosra vehető.

Az Xbox YouTube-csatornáján ugyanis megjelent az e heti újdonságokat bemutató videó, amelyben ugyan nem beszélnek a streaming zeneszolgáltatás érkezéséről, mégis bekerült a felvételbe. Az egyik jelentnél a bal alsó sarokban tisztán látszik, hogy a Spotify révén megy a zene.

©

Tavaly az Xbox One megkapta azt a lehetőséget, hogy a háttérben, játék közben is lehessen zenét hallgatni, de a Spotifyt akkor nem kapta meg a Microsoft konzolja. Jó okkal, hiszen a PlayStation exkluzív szerződést kötött a Spotify-jal, de ennek időtartama nem volt publikus. Úgy tűnik, hogy két évre szólt, így ha nem is jelentették még be, az Xbox One-on ott lesz a Spotify, és azt is mutatjuk, milyen új játékok közben lehet majd hallgatni vele zenét.

Nem lepődnénk meg, ha az Xbox One X novemberi megjelenésekor, vagy még azelőtt be lehetne szerezni a képernyőkép tanulsága szerint Spotify Music nevű kiegészítőt. Az alábbi videón 9 perc környékén lehet látni.

A Spotify ezzel a lépéssel tovább növelheti fizetős felhasználói bázisát, amely nemrég elérte a 60 milliót, így továbbra is az Apple Music előtt van. – bár ezzel van egy komoly probléma.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.