szerző:
hvg.hu

Előfordul, hogy a Google alkalmazásboltjában az ajánlatok között hibásan működő, rendszeresen összeomló, a kelleténél több engedélyt kérő appokat látunk, így gyanútlanul le is töltjük őket. Ezt akadályoznák meg a mesterséges intelligenciával.

A Google mesterséges intelligenciájának már képzelete is van, ami szép és jó, de még jobban örülünk, ha ezt a technológiát a mindennapi életben is hasznos dolgokra fordítják. Erre példa most a Google Play alkalmazásbolt fejlesztése, ugyanis a mesterséges intelligenciát rászabadították a gagyi alkalmazásokra.

Ha az algoritmus érzékeli, hogy egy alkalmazás hibásan működik és/vagy rendszeresen összeomlik és/vagy a kelleténél több engedélyt kér, akkor hátra sorolja, így a keresések találatai és a toplisták nézegetése alkalmával jó eséllyel nem is találkozunk velük.

A Google nemrég még egy segítséget adott, hogy a legjobb minőségű alkalmazásokat töltsük le, ezen a listán ugyanis összegyűjti őket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!