szerző:
hvg.hu

Eltűnt az egyik funkció az iOS 11 ötödik, egyelőre csak a fejlesztők számára elérhető bétájából. Kár érte.

Megkapták a fejlesztők az iOS 11 ötödik bétáját, és azonnal fel is tűnt egy fontos változás, eltűnt belőle a Messages in iCloud funkció, amit még szívesen mutogattak a WWDC-n. Ez a funkció lehetővé tette volna a Messages app automatikus szinkronját a különböző eszközök (iPhone, iPad, Mac, iPod Touch) között az iCloudon keresztül. Ha például töröltünk egy üzenetet a Macünkről, akkor az az iPhone-unkról is törlődött, de igazából az volt (lett volna) a legjobb, hogy nem a készüléken, hanem felhőben tárolódtak volna az üzenetek.

Nem tudni, mi volt a baja ezzel az Apple-nek (nagy valószínűséggel nem volt százszázalékosan kész a funkció), mindenesetre eltávolította az iOS 11 mostani bétájából, és azt is megerősítette, hogy majd egy jövőbeli szoftverfrissítéssel fog visszatérni. Ez azt jelentheti, hogy nem lesz része a szeptemberi iOS 11-nek, ami az új iPhone-okkal együtt érkezik.

Az Apple továbbra is azt javasolja a felhasználóknak, hogy fogadják és tárolják az üzeneteket az eszközükön, és rendszeresen készítsenek háttérmentést az iCloud Backup használatával. Az említett változtatás valószínűleg érinti a negyedik publikus bétát, amelyet feltételezhetően még ezen a héten kiad az Apple.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!