szerző:
hvg.hu

Eltűnt az egyik funkció az iOS 11 ötödik, egyelőre csak a fejlesztők számára elérhető bétájából. Kár érte.

Megkapták a fejlesztők az iOS 11 ötödik bétáját, és azonnal fel is tűnt egy fontos változás, eltűnt belőle a Messages in iCloud funkció, amit még szívesen mutogattak a WWDC-n. Ez a funkció lehetővé tette volna a Messages app automatikus szinkronját a különböző eszközök (iPhone, iPad, Mac, iPod Touch) között az iCloudon keresztül. Ha például töröltünk egy üzenetet a Macünkről, akkor az az iPhone-unkról is törlődött, de igazából az volt (lett volna) a legjobb, hogy nem a készüléken, hanem felhőben tárolódtak volna az üzenetek.

Nem tudni, mi volt a baja ezzel az Apple-nek (nagy valószínűséggel nem volt százszázalékosan kész a funkció), mindenesetre eltávolította az iOS 11 mostani bétájából, és azt is megerősítette, hogy majd egy jövőbeli szoftverfrissítéssel fog visszatérni. Ez azt jelentheti, hogy nem lesz része a szeptemberi iOS 11-nek, ami az új iPhone-okkal együtt érkezik.

Az Apple továbbra is azt javasolja a felhasználóknak, hogy fogadják és tárolják az üzeneteket az eszközükön, és rendszeresen készítsenek háttérmentést az iCloud Backup használatával. Az említett változtatás valószínűleg érinti a negyedik publikus bétát, amelyet feltételezhetően még ezen a héten kiad az Apple.