szerző:
hvg.hu

Nem világos, hogy a sértett miért a Snapchatre töltötte fel a videót arról, ahogy erőszakoskodnak vele, de a lényeg, hogy a rendőrség így is elkapta a gyanúsítottat.

Egy amerikai nő különös módját választotta szexuális zaklatója lebuktatásának. A 20 éves nő fel tudta venni a mobiljával, ahogy a 77 esztendős marbleheadi férfi, James Allen erőszakoskodik vele, a videót pedig feltöltötte a Snapchatre – számolt be a helyi újság, a Blade.

Több barátja látta a videót, így fel is keresték a rendőrséget, hogy a hatóságoknak megmutassák a felvételt. A rendőrök felismerték az elkövetőt, így a videó kikerülésétől kezdve pár órán belül le is tartóztatták a férfit.

Az ügyész számára sem volt világos, hogy a sértett miért így segített kézre keríteni a bűnözőt, hiszen a felvételt közvetlenül a rendőrségnek is eljuttathatta volna, erre nem sokkal előtte személyesen is volt lehetősége, de vélhetően a nő meg volt rémülve, és akkor nem mert szólni a hatóságoknak. A videó kikerülése előtt ugyanis a nőt elérni képtelen hozzátartozók kérték a rendőrségtől, hogy nézzenek rá. A rendőrök mindent rendben találtak nála, de alig három órával később jött a bejelentés a snapchates videóról.

Nem ez az első eset, hogy erőszakos videó kerül közösségi oldalra, a Facebookon a támadók közvetítettek élőben egy szexuális zaklatást, a 15 éves lány egyik támadóját így azonosítani is tudták.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!