szerző:
hvg.hu

Az HBO időt szeretne nyerni, egy hét haladékot kért a Trónok harcáról is rengeteg anyagot megkaparintó hackerektől, és ezért 250 ezer dollárt kínál.

A Variety egy érdekes emailről szivárogtatott ki információkat az HBO hackertámadási ügyében. Mint ismert: egy hackercsoport azzal állt elő, hogy sikerült betörniük az HBO szervereire, ahonnan közel 1,5 TB adatot tudtak kilopni, köztük rengeteg anyaggal a Trónok harca hetedik évadáról. Később arra is fény derült, hogy 6 millió dollárt követelnek a hackerek, az említett emailből pedig most kiderült: a csatorna vezetősége 250 ezer dollárt kínál.

A negyedmilliós ajánlattal nem a hackerek szemét akarják 24x kevesebb pénzzel kiszúrni, hanem ennyit kérnek egy hétnyi haladékért. Az HBO-nál ugyanis a több mint 1500 GB-nyi adat kiszivárgását értékelik, ami rengeteg konzultációval jár, pár nap erre nem elegendő.

A hackereknek azt üzenték:

“a számunkra meglepő adatszerzés miatt önöknél az előny, a profi együttműködés szellemében a határidő egy hetes meghosszabbítását szeretnénk kérni.”

Nem tudni, hogy ez a kérés mennyire hatja meg a hackereket, akik állításuk szerint évi 12-15 millió dollárt keresnek, fél év munkájuk volt az HBO elleni támadásban, így ennek a “bérét” szeretnék megkapni.

Az HBO nem reagált az email kiszivárgásának hírére.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!