szerző:
hvg.hu

Napokon belül mindenki számára elérhető lesz a YouTube mobilos alkalmazásában az a funkció, amin keresztül cseveghetünk és videót is küldhetünk egymásnak.

Úgy tűnik, nemcsak a Facebook akar a YouTube konkurenciájává válni, a dolog fordítva is igaz – legalábbis ami az üzenetküldést illeti. A YouTube mobilos alklamazásának fejlesztői ugyanis nemrég bejelentették, mostantól már úgy is meg tudjuk osztani másokkal az általunk nézett videót, hogy ahhoz el sem kell hagynunk az appot.

A fejlesztők az év eleje óta tesztelték a funkciót, ami eddig csak Kanadában volt elérhető. A lényege, hogy az appon belül a videó megosztása opcióra nyomva a szokásos lehetőségek (Gmail, Bluetooth, Messenger, Facebook, stb.) mellett mostantól a telefonon lévő kontaktlistából is kiválaszthatjuk, hogy kinek/kiknek szeretnénk elküldeni a kontentet. Igen, ez utóbbi azt jelenti, hogy akár csoportos beszélgetést is kezdeményezhetünk.

Az ötlet elég életképesnek tűnik csak önmagában nézve. De az nagy kérdés, kinek mennyire lesz kényelmes egy újabb üzenetküldőt használni a már meglévő(k) mellett.

Az új funkció egyelőre csak mobilon jelenik meg, és nem tudni, az asztali böngészős változatban is feltűnik-e majd, de ha sikeres lesz, akkor szinte biztosan. Az appon belüli csevegés lehetősége a következő néhány napban/hétben mindenkinél megjelenik majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!