szerző:
hvg.hu

Hamarosan az androidosok nagy többsége megtudhatja, hogyan teljesít a Samsung, ha böngészőről van szó.

Szinte minden androidos (Android 5.0 Lollipop és attól frissebb rendszer, ami lefedi az androidos készülékek 75 százalékát) letöltheti a Samsung mobilböngészőjének, az Internet V6-nak a bétáját a Google Playből, illetve a Samsung Galaxy Apps Store-ból. Ez még nem a végleges változat, több frissítést is kap majd a stabil verzió előtt.

©

A Samsung böngészője korábban csak egy zárt kör részére volt elérhető. Természetesen alapértelmezett saját okostelefonjaiban, illetve májustól a Pixel és a Nexus készülékek tulajdonosai is próbálgathatták az Internet V5 bétáját. A dél-koreaiak viszont úgy döntöttek, itt az idő, hogy ne rekesszék ki a többi androidost, szóval, akinek kedve van, tesztelheti a legújabb változatot, amely egy sor újítással érkezik (éjszakai mód, nagy kontrasztú mód, hirdetésblokkolókhoz való gyors hozzáférés, könyvjelzők Samsung Cloudba mentése stb.). Még az akkumulátort is jobban kíméli ez a böngésző, mint a Chrome, igaz, ezt a Samsung állítja.

A Samsung Internet alapértelmezett keresője azért a Google maradt, ahogy azt a legtöbb androidos el is várja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!